‘Bijzonder dat ik als developer bijdraag aan het welzijn van ouderen’

Cem Front end developer

Het kantoor van Luscii in Amsterdam herbergt maar liefst tien verschillende nationaliteiten. Wat beweegt mensen om te emigreren en te kiezen voor een carrière bij Luscii? Vandaag vertelt “front end developer” Cem Ekici over zijn keuze.  

Even voorstellen?

‘Ik ben Cem en ik komt uit Eskisehir. Voor Turkse begrippen is Eskisehir een relatief klein stadje, maar het in ongeveer even groot als Amsterdam. Ik ben er niet lang blijven hangen. Als front end developer verhuisde ik al snel naar Istanboel. Daar zitten de meest innovatieve ondernemingen en daar gaan dus ook alle ICT’ers naartoe.  Het bedrijf waar ik voor werkte ondersteunt startups met hun software. Best interessant en succesvol, maar de arbeidscultuur viel tegen. Het was nogal hiërarchisch en de balans tussen werk en privé werd niet erg gerespecteerd.’ 

Dus dacht je aan Amsterdam?

‘Amsterdam speelde al langer in mijn gedachten. Vrienden van mij wonen daar en tijdens een bezoek maakte de stad indruk. De leefstijl en cultuur spreken me aan. Het is allemaal wat informeler en relaxter hier. Toen ik hoorde dat er een baan vrijkwam bij Luscii heb ik dan ook meteen gesolliciteerd. Daarna ging het snel en organiseerde Luscii een soepele overgang naar Nederland. Papierwerk, tijdelijke huisvesting; het werd allemaal geregeld. Zelfs mijn vliegticket werd betaald door het bedrijf. Inmiddels woon ik in het gezellige Oud-West en heb ik echt een leven opgebouwd in Amsterdam.’ 

Hoe vind je het bij Luscii?

‘Als Front end developer is het bijzonder om voor Luscii te werken. De gebruikers van het digitale platform zijn zorgprofessionals en chronisch zieke ouderen. Artsen en verpleegkundigen zijn druk. Ze willen hun dashboard zo simpel mogelijk en vinden het belangrijk dat alle informatie uit het dossier gekoppeld is. Iedere klik die er af kan is voor hen belangrijk. Voor ouderen moet de interface juist heel toegankelijk en overzichtelijk zijn. Bij alles wat je doet hou je er rekening mee dat de gebruiker misschien niet zo ervaren is met apps en websites. Ik ben heel blij dat ik als front end developer bij kan dragen aan het welzijn van ouderen. Op een dag ben ik zelf oud. Ik hoop dat jongeren dan ook innovatieve technologieën inzetten om mijn leven aangenamer te maken.’