Pionieren schept een band

Zorg verlenen met de Luscii app is pionieren. Dat geldt voor medewerkers van Luscii, die dagelijks bezig zijn met verbeteringen en nieuwe functies. Maar dat geldt zeker voor verpleegkundigen die onze technologie toepassen in de praktijk. Om het beste in elkaar naar boven te halen organiseren we daarom twee keer per jaar een ontmoeting tussen de makers, maar vooral de gebruikers van de Luscii technologie. Dit keer vond de sharing session plaats in Utrecht, en het programma mocht er zijn. 

Ehealth en verpleegkundige competenties

Een valkuil bij de inzet van digitale toepassingen is een te grote nadruk op technologie. Hoe werkt het? In plaats van: hoe pas ik het toe op een patiëntvriendelijke manier? Thijs van Houwelingen, docent verpleegkunde en gepromoveerd op de toepassing van ehealth, opende daarom met een college over verpleegkundige competenties bij zorg op afstand. Hoe presenteer je jezelf via een beeldscherm? Hoe observeer je? En hoe maak je persoonlijk contact?  Thijs kwam met tal van tips en zette de verpleegkundigen daarna zelf aan het werk. Oefenen maar! Zijn proefschrift is trouwens zeer de moeite waard. Hier vindt je een toegankelijke samenvatting.

Vliegwiel voor digitale innovatie

Het is een misvatting dat patiënten niet op technologische innovatie zitten te wachten. Bettine Pluut van de Patiëntenfederatie vertelde dat maar liefst tachtig procent van de patiënten graag gebruik maakt van zorg op afstand. Daarom heeft de Patiëntenfederatie het Vliegwiel voor zorginnovatie ontwikkeld. Een breed samenwerkingsverband met zorgverzekeraars, zorgaanbieders en producenten. Ze riep alle aanwezigen op zich aan te sluiten bij het netwerk. Zo kunnen ervaringen worden gedeeld en komen we gezamenlijk sneller tot best practices. Ook geïnteresseerd? Check de link!

Zelfmanagement

Luscii oprichter Daan Dohmen deelde de toekomstplannen. Hij legde de nadruk op de kennisbiites die Luscii momenteel ontwikkelt in samenwerking Indiveo: innovatieve e learning die patiënten praktische handvatten biedt om weer grip op het leven te krijgen. Hij liet de eerste ontwerpen zien en nodigde de aanwezige verpleegkundigen uit om inhoudelijk mee te denken. Bekijk de video om een beeld te krijgen van de originele stijl van indiveo!

 

Minder klikken en beter overzicht

Tot slot presenteerde designer Dennis Koolwijk en product owner Anne Pasdeloup nieuwe features in de Luscii app, die ze ontwikkelden op basis van feedback van de gebruikers. Minder klikken en beter overzicht, dat was de kern. Het was bijzonder om te zien hoe zich daarna een geanimeerd gesprek ontspon tussen zorgprofessionals en designers. Twee verschillende werelden, verenigd in een zaal in Utrecht. Dat is precies wat zo’n sharing session uniek maakt.

Na afloop van het officiële programma vierden we de virtuele zorg die we gezamenlijk mogelijk maken. Sushi, lokaal bier en de blik vol vertrouwen gericht op de toekomst. Makers en gebruikers van de Luscii app, samen aan de borrel. Pionieren schept een band. 

 

1 reactie op “Pionieren schept een band”

  1. Pingback: Nieuwe inzichten tijdens ‘sharing session’ Luscii – Vliegwiel

Reacties zijn gesloten.