Luscii helpt Brits ziekenhuis razendsnel met thuismeten

Worcestershire Royal Hospital

‘Twee weken na telefoontje zijn eerste patiënten aangesloten’

Het Verenigd Koninkrijk verkeert in een lockdown vanwege de corona crisis. Kwetsbare mensen, zoals patiënten met COPD, moeten zich zelfs extra afzonderen. Dat brengt hen in een lastig pakket. Want hoe blijf je, geïsoleerd in je eigen huis, in beeld bij je vaste zorgverleners? Thuismeten biedt uitkomst en Luscii helpt ziekenhuizen in nood snel op weg. 

De lessen van Corona check

Rob Brougham is managing director van Luscii in Engeland. Sinds zijn aantreden in 2019 is hij met tientallen zorgorganisaties binnen de NHS in gesprek over de mogelijkheden van thuismeten met Luscii. Sunderland was het eerste district dat daadwerkelijk startte met telebegeleiding. Een proces dat maanden in beslag nam. Maar corona maakt alles anders. 

‘We kunnen nu veel sneller handelen’, vertelt Rob. ‘Dat lieten we in Nederland al zien met Corona Check, de app die het Amsterdamse OLVG ziekenhuis samen met Luscii binnen een week ontwikkelde, en al door ruim 100,000 mensen gebruikt wordt in binnen en buitenland. Met de geleerde lessen kunnen we nu ook bestaande programma’s versneld implementeren, vooral in ziekenhuizen die daar zelf ook de noodzaak van inzien.’

Het Royal Hospital in Worcester

Als voorbeeld noemt Rob het Royal Hospital in Worcester, dat onderdeel is van de NHS regio Herefordshire and Worcestershire, vlakbij de grens van Wales. ‘We waren al enige tijd in gesprek over de mogelijkheden die thuismeten biedt, maar vanwege de corona crisis belden ze met spoed. Hoe snel kunnen we starten? Binnen twee weken na dat telefoontje zijn de eerste COPD patiënten aangesloten op de Luscii app. 

Het ziekenhuis behandelt zo’n 1.300 COPD patiënten. De bedoeling is dat een meerderheid gebruik gaat maken van de Luscii app. Patiënten monitoren met behulp van de app hun eigen welzijn. Wanneer zij achteruitgaan waarschuwt Luscii automatisch de juiste zorgverlener. Met een beeldverbinding is dan direct contact mogelijk. Ondanks de lockdown blijven mensen op deze manier goed in beeld van hun zorgverleners. 

Elkaar helpen

Gezien de nood van een hoop kwetsbare mensen hoopt Rob dat meer ziekenhuizen contact met hem opnemen. ‘We hebben betrouwbare technologie die al miljoenen thuismetingen heeft verwerkt en kunnen echt snel schakelen. En voor een torenhoge rekening hoeven ziekenhuizen niet bang te zijn. We hebben een versimpeld en betaalbaar contract klaarliggen. In tijden van crisis moet je gewoon klaar staan om elkaar helpen.’

In onderstaande video ziet u Luscii in de dagelijkse NHS praktijk: