A SHORT TAGLINE HERE

Header text of a few strong words

1.500 km | 10.000 hoogtemeters | 8 dagen

 

Met het grand depart van 2024 in Florence komen twee bijzondere werelden bij elkaar.

Florence Nightingale was de grondlegster van de moderne verpleegkunde.  Als "lady with the lamp” hield ze soldaten op het slagveld nauw in de gaten. En als statisticus ontdekte ze dat vitale functies het best te beoordelen zijn in een grafiek. Florence Nightingale is geboren in Florence.

 

Wij fietsen met 11 personen als eerbetoon van Nederland naar Florence om geld in te zamelen voor artsen zonder grenzen. 8 dagen, 1.500 kilometers, 10.000 hoogtemeters en heel veel gelletjes.

jelle
1.500 km | 7.000 hoogtemeters | 8 dagen

Een eerbetoon aan Florence Nightingale

Sinds ons ontstaan, precies vijf jaar geleden, proberen wij door slimme, digitale oplossingen de zorg de regio in te brengen en daarmee te verbeteren. Daarbij lopen we graag voorop, zoals Florence Nightingale (naar wie wij zijn vernoemd) dat meer dan een eeuw geleden ook deed.

"The lady with the lamp" ging met haar lamp toen al voor het eerst de regio in om gewonde soldaten te verzorgen. Haar benadering van zorg was baanbrekend, en ze was een pionier in het gebruik van gegevensanalyse in ziekenhuizen en op het slagveld. Ze introduceerde het concept van data in de gezondheidszorg, een erfenis die nog steeds inspiratie biedt voor de zorgsector van vandaag.

Hoog tijd dus voor een eerbetoon aan deze bijzondere vrouw op ons 5-jarig jubileum!

Als eerbetoon aan Florence Nightingale plannen we voor het komende jaar een symbolische overdracht van "de Lamp" in de regio. Een aantal Lusciians zullen in acht onvergetelijke dagen vanuit Nederland naar het prachtige Florence fietsen, de geboorteplaats van Florence Nightingale. Gedurende deze reis zullen we in twee groepen fietsen en elke dag twee etappes afleggen, waarbij we symbolisch licht in estafettevorm doorgeven.

Geen video geselecteerd

Selecteer een type video in de zijbalk.

florence-illustratie
Voor het goede doel

Wij fietsen voor Artsen zonder Grenzen

Om onze impact te vergroten, hebben we een teampagina aangemaakt bij Artsen zonder Grenzen. Wil jij ons steunen met een donatie aan dit goede doel?

De Ode aan Florence start over

  • Days
  • Hours
  • Minutes
  • Seconds
team-colombier
21 en 22 juni, vertrek vanuit Limburg

Fiets jij het eerste stuk met ons mee?

En nu komt het mooiste... wij zouden het fantastisch vinden als jij ons de eerste twee dagen op weg helpt vanuit onze startplek; een bijzondere plek in Limburg.

Deze twee dagen (21 en 22 juni) fietsen wij ongeveer 75 km per dag, zodat er voldoende tijd overblijft om samen gezellig een hapje te eten en het glas te heffen op ons 5-jarig jubileum!

1500 km door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië

Wat betekent het om mee te doen?

Op vrijdag 21 juni zullen we rondom de lunch verzamelen op een bijzondere plek in Limburg. Na een gezamenlijke lunch zullen we in verschillende groepen de eerste etappe (75km) afleggen. We eindigen in de buurt van Kaiserswerth (de plek waar Florence studeerde om verpleegkundige te worden). Na een gezamenlijk diner en overnachting zullen we op dag 2 ongeveer 75 kilometer afleggen. Na gezamenlijke lunch zal je weer worden teruggebracht naar de vertrekplek (in limburg), zodat iedereen vanaf daar huiswaarts kan gaan. 

odf-route-web-1
mountainpass-1
Ik wil graag meefietsen

Wat is de volgende stap?

De eerste deadline voor inschrijvingen was op 1 februari 2024. Inmiddels zijn de eerste 25 fietsers al begonnen met trainen. Wil jij je ook nog inschrijven? Vul onderstaande formulier in en dan gaan wij ons best voor je doen. Je hoort uiterlijk 2 weken later of je mee kan fietsen.

DATA BELONG TO YOU AND YOUR PATIENT

Privacy build in

Privacy is a fundamental human right, especially when dealing with healthcare data. We have made it our top priority to securely handle your patients' data whereas you remain the owner of it. Our safety, quality and privacy are audited externally and certified on the highest levels. Our many awards are living proof of this.

Goed om te weten

Wil je meefietsen?

We vinden het geweldig als je ons een eindje op weg wilt helpen. Natuurlijk zijn er kosten aan dit evenement verbonden. Helaas zijn wij verplicht, in verband met de Beleidsregels gunstbetoon Wet medische hulpmiddelen, om deze kosten bij jou als deelnemer in rekening te brengen. De deelnamekosten voor dit tweedaagse evenement bedragen naar schatting €175 per persoon.

(Als je zelf of samen met je organisatie extra geld wilt inzamelen voor dit goede doel door je te laten sponsoren, staan we daar natuurlijk helemaal voor open.)

veelgestelde vragen

Heb je een vraag of opmerking over dit evenement?

Wij verzamelen graag alle vragen en opmerkingen op deze pagina. 

 

Aanmelding gesloten