THUISMONITORING VOOR HUISARTSEN

Nieuw Luscii Praktijk

CREËER TIJD EN RUIMTE VOOR ZORG

De kracht van thuismonitoring in de eerste lijn

Al 85% van de Nederlandse ziekenhuizen zetten Luscii al in om patiënten op afstand te begeleiden. En vanaf nu kan jij hier als huisarts of praktijkondersteuner ook gebruik van maken! Met Luscii Praktijk sla je twee vliegen in één klap; je geeft je patiënten meer regie over hun eigen zorg en voorkomt onnodige consulten. Zo kun jij meer tijd besteden aan de patiënten die het écht nodig hebben! Een demo krijgen? Meld je aan voor de Zoom in!

iphone14-screen-productpagina

Luscii Praktijk

  Speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners
Thuismonitoring op basis van NHG-richtlijnen en met zelfzorg van Thuisarts.nl
diabetes, hartfalen, copd, astma, hypertensie of creëer zelf

Direct in het HIS

Start Medicom en HiX
Koppeling Medgemak
API voor andere HIS'en
icons-isolated

Netwerkzorg

Regionaal zorgnetwerk
Sluit aan bij ziekenhuizen
0e-1e-2e lijns protocollen
screenshot-macbook-tryit
THUISMETEN, ZELFZORG EN CONTACT

Leer patiënten zichzelf te helpen

Luscii Praktijk is er voor alle huisartsen en zorggroepen. Je kiest direct vanuit je HIS een thuismonitoring programma uit de Luscii Library of ontwikkelt er zelf één. Maak gebruik van koppelingen met maar liefst 100 meetapparaten, vragenlijsten en een zorg-tijdlijn met de juiste informatie op het juiste moment. Luscii’s Clinical Engine - een CE klasse IIa medisch hulpmiddel - analyseert alle thuis gemeten data en adviseert automatisch zelfzorg of waarschuwt als er bijzonderheden zijn. Zo creëer je ruimte voor zorg met meer tijd voor jouw patiënten. 

EERSTE NAAR TWEEDE LIJN EN TERUG

Werk in een regionaal zorgnetwerk samen

Chronische patiënten worden vaak in de praktijk, maar soms ook in het ziekenhuis gezien. Bijvoorbeeld als hun astma, COPD of hartfalen opspeelt. Om frictieloze zorg te leveren is Luscii Praktijk naadloos te verbinden met bestaande thuismonitoring van zo’n 85% van alle ziekenhuizen. Nu kan een stabiele patiënt door het ziekenhuis worden terugverwezen naar jou als huisarts en vice versa. Alle data blijven behouden, terwijl het thuisprotocol mee verandert. En transmuraal is de inzet van een regionaal monitoring centrum niet verplicht maar wel een fluitje van een cent.

lusciipraktijk-003

Meer informatie en Zoom-In

Meer weten over Luscii Praktijk? 
Om het huisartsen echt makkelijk te maken, integreren we Luscii Praktijk in het HIS. We starten met Medicom en HiX. Anderen volgen. Heb je meer vragen over Luscii Praktijk in je eigen praktijk of zorggroep, laat het ons dan weten en we nemen contact met je op!

VOORBEELD: HYPERTENSIE
Betere uitkomsten en slim tijd besparen

WAT IS DE SITUATIE?

Hoge bloeddruk is de belangrijkste veroorzaker van hart- en vaatziekten (Lim et al, 2012). In Nederland heeft 15% van de mensen boven de twaalf jaar hoge bloeddruk en maar liefst 2,8 miljoen mensen zijn bij de huisarts hiermee op de radar (VZ Info, 2023). Hoge bloeddruk is goed te behandelen, maar onbehandeld is het een belangrijke oorzaak voor hartinfarcten, hartfalen, verminderde nierfuncties, beroertes en oogafwijkingen. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat thuismonitoring bij hypertensie tot significant betere bloeddrukregulatie leidt (Duan et al., 2017).

HOE ZET DE HUISARTS LUSCII IN?

De huisarts meldt de patiënt vanuit het HIS aan voor Thuismeten. De Thuismeten app vraagt gestructureerd om metingen met gekoppelde apparatuur als bloeddrukmeter en/of weegschaal. Via een tijdlijn met educatie op het gebied van leefstijl wordt de patiënt gecoached. Een 0e-lijns protocol stimuleert zelfzorg. Een 1e-lijns protocol ondersteunt de behandeling. En een 2e-lijs protocol verwijst complexe patiënten door. De app past zich hierop automatisch aan. Luscii's Clinical Engine detecteert afwijkingen en informeert betrokken zorgverleners. Zij zien de data vanuit hun eigen HIS of ZIS.

IMG_7695

Volg hier promovendus Job van Steenkiste MD die thuismonitoring bij hypertensie in een regionaal zorgnetwerk in een randomised controlled trial wetenschappelijk valideert.

schema