ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR DIGITALE HARTZORG

Luscii Virtuele Hartkliniek

JE EIGEN VIRTUELE HARTKLINIEK IN EEN HANDOMDRAAI

Houd een vinger aan de pols bij je cardiologie patiënten

Onzekerheid over het functioneren van het hart bij patiënten met cardiovasculaire problemen als hartfalen, palpitaties, pijn op de borst leidt vaak tot onnodige ziekenhuisbezoeken. Met Luscii Virtuele Hartkliniek® kunnen patiënten optimaal op afstand worden begeleid en gemonitord, wat veel stress en onnodige zorg voorkomt. Als zorgverlener bespaart dit tijd en geeft het de patiënten een 'dokter in hun broekzak'.

foto-hartkliniek-3
 Creëer je eigen virtuele hartkliniek
Alle hard- en software in één app in je EPD, geïnspireerd op ESC-richtlijnen

Bewezen klinische voordelen

56% minder consulten in de spreekkamer1
81% minder ongeplande opnames hartfalen2
2x-icons-hartkliniek

Volledig vergoed (NZa, 2023)

TeleCheck AF: € 140,00 p. 14 dagen
Thuismonitoring: €164,13 p. 120 dagen
met volledige integratie van Happitech™ PPG, Alivecor™ 6L KardiaMobile, Omron™ bloeddruk en gewicht, CHA2DS2-VASc Score, slim zelfmanagement en meer. 
 

1. Riezebos, R. (2021). Transformatie: De virtuele hartkliniek op grote schaal, OLVG Amsterdam, Keynote LMDC21

2. Plymen, C. (2022). Remote Monitoring in Heart Failure: The Imperial Experience, Imperial College Healthcare NHS Trust, Keynote LMDC22

 
 
devices-nl
CREER EIGEN ZORG OP AFSTAND VOOR ELK ZIEKTEBEELD

Digitale hartzorg in één app, direct in het EPD

OLVG Amsterdam, Imperial College Healthcare NHS Trust Londen en Care-Connect in Dublin hebben één ding gemeen: succesvolle transformatie van hun hartzorg met Luscii Virtuele Hartkliniek®. Deze oplossing omvat alles wat nodig is voor monitoring en begeleiding van de complete cardiologie populatie, inclusief een eenvoudige patiënten-app, Clinical Engine (CE class IIa medisch hulpmiddel), EPD-integratie en geavanceerde meetapparatuur zoals Kardia, PPG-meting met smartphonecamera en Omron-apparaten voor bloeddruk- en gewichtsmeting. Dit is de toekomst van digitale cardiologiezorg!

100% geïntegreerd met de nieuwste meetapparatuur van onze partners
ALIVECOR
Intelligente, zeer gepersonaliseerde hartdata op elk moment en elke plaats.
meetapp5
KardiaMobile® 6L
Is als enige 6-lead persoonlijke ECG ter wereld beschikbaar om je een klinisch gevalideerd gedetailleerder beeld van het hart te geven.
HAPPITECH
Nauwkeurige ritmestroken
met de camera van een smartphone
meetapp4
Photoplethysmography (PPG)
Levert een eerste klinisch beeld zonder ingewikkelde apparatuur met een hoog-sensitieve en specifieke analyse van het hartritme.
OMRON
’s Werelds beste medische meetapparatuur
voor thuisgebruik
meetapp3-2
o.a. HEM9210 en HN300T2
Inzicht in trends voor bloeddruk en gewicht met gekoppelde, super betrouwbarere bloeddrukmeter en weegschaal.
VERTROUWD DOOR DUIZENDEN ZORGVERLENERS IN EUROPA EN AFRIKA

Indrukwekkende klinische resultaten

56procent
56% minder consulten ritme

Bekijk de presentatie van cardioloog Robert Riezebos MD, PhD, FES

OLVG, Amsterdam

 

81procent

81% minder ongeplande opnames CHF

Bekijk recente webinar van cardioloog Carla Plymen Bsc, MRCP, MD, MBBS

Imperial College Healthcare | NHS Trust

HSJ awards logo 200 x 200
De  toepassing van Luscii Virtuele Hartkliniek kreeg al diverse prijzen:
  • Primary and Community Care Innovation of the Year 2022
  • Patient Digitising Patient Care Award 2022
REVOLUTIONAIRE ONDERSTEUNING VAN WACHTTIJD TOT REVALIDATIE

Een praktijkvoorbeeld: Boezemfibrilleren

Patiënten met AF hebben een intensieve zorgreis met uitgebreide diagnostiek, meerdere behandelingen en grondige nazorg. Onzekerheid over het functioneren van hun hart is beangstigend en de zorg die hiervoor nodig is vraagt om veel controles. Luscii Virtuele Hartkliniek® verandert dit.

Na verwijzing download jouw patiënt direct de app en start met thuismonitoring. Een tijdlijn om doorheen te scrollen toont de hele behandeling van begint tot eind. De veilig ingestuurde data (antwoord op vragen en PPG-ritmestroken op gezette tijden en bij klachten) geven je snel een eerste klinisch beeld. Zet indien nodig de Kardia 6-lead ECG in om verder medisch uitsluitsel te krijgen. Afhankelijk van het traject coacht de app je patiënt op jouw ingestelde instructies bij het nemen van medicatie en/of in de voorbereiding op cardioversie of ablatie en natuurlijk bij hartrevalidatie en nazorg. Dit geeft jouw patiënten grip op hun zorgtraject en creëert voor jou ruimte op de poli. Moderne zorg, zo doe je dat!

Nog een aansprekend voorbeeld van Luscii Virtuele Hartkliniek in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen: Geert Flik kan ondanks zijn hartfalen op vakantie!

EENVOUDIG AAN DE SLAG MET HULP VAN ONZE EXPERTS

Binnen een maand geïmplementeerd in jouw polikliniek!

Er zijn al 9 top thuismonitoring programma’s voor cardiologie beschikbaar in de Luscii Library. Hiermee kan je direct starten. En zit het thuismonitoring programma voor jouw specifieke aandoening er niet bij? Bouw dan je eigen thuismonitoring programma met Luscii Builder in een handomdraai. Luscii helpt je uiteraard met implementatie. Van idee tot aansluiten van eerste patiënten kan al binnen een maand. Let’s do it!

Hartfalen

Vitale waarden en zelfmanagement

Palpitaties

Volgen vitale functies inclusief ECG (ppg)

AFib screening

Vroegdetectie en voorkomen cardiac events

Angina Pectoris / Post ACS

Volg symptomen van verslechtering

Cardiothoracale chirurgie

Actief herstel en voorkom heropnames

Hartrevalidatie

Duurzame gedragsverandering door e-coaching

Hartfalen UK best practice

Zorgverbetering met NHS guidelines

Interesse?

Vraag een gratis demo aan en leer meer hoe jij in jouw eigen polikliniek ook virtuele hartzorg kan introduceren. Wij vertellen er graag meer over, en natuurlijk delen we daarbij graag onze ervaringen.
 

Na het invullen van onderstaand formulier ontvang je in je mail de folder van Luscii Virtuele Hartkliniek en de mogelijkheid direct een demonstratie in te plannen.

VOORBEELD: FIT4SURGERY ISALA
Chirurg Patijn coacht patiënten rond operatie

WAT IS DE SITUATIE?

Dr. Gijs Patijn (Isala) ontwikkelde een Thuismonitoring programma om de patient-reis rondom een dikke darmoperatie op afstand te begeleiden. Deze patient-reis omvat zowel de voorbereidende fase (vanaf diagnose, inclusief prehabilitatie, tot aan opname) als de klinische fase (de operatie/ERAS) en tenslotte de herstelfase (na ontslag weer thuis). 

Met prehabilitatie worden patiënten geholpen in een zo goed mogelijke conditie een grote operatie in te gaan. Steeds meer onderzoek toont aan dat patiënten hierdoor minder complicaties hebben, eerder naar huis kunnen, en sneller functioneel herstellen. Dat is ook toekomstbestendig voor de zorg, omdat het capaciteit en kosten kan besparen.

HOE ZET ISALA TIJDLIJN IN?

Prehabilitatie bestaat uit fysieke training, (verbetering en aanvulling van) voeding, mentale begeleiding en eventueel het stoppen met roken en alcohol. De stichting Fit4Surgery (en partners) ondersteunt ziekenhuizen om prehabilitatie voor colorectale en andere grote chirurgie verder op te schalen. Zij heeft hiervoor een speciaal programma ontwikkeld op basis waarvan dit thuismonitoring programma is ingericht.

Het relatief kortdurende traject rondom een operatie is voor patiënten zeer intensief en complex. Er komt veel informatie op hen af. Zij kunnen hierin optimaal begeleid worden wanneer informatie (vaak in animaties) op de juiste momenten kort en bondig in begrijpelijke taal digitaal wordt aangeboden.

4D90ED68-7FEC-4CEA-A7C8-C414113A8457
Tevens worden gedurende het traject thuismetingen gedaan en vragen gesteld, zodat de voortgang van de prehabilitatie en het herstel na ontslag goed gemonitord kunnen worden.
 
Het programma wordt nu uigebreid met patientreizen rondom vaat-, HPB-, urologische, gynaecologische en cardiothoracale operaties, inclusief de prehabilitatie.